"Does Allah love your kids more than he loves mine?"

IS ändrar gränsdragningen mellan Irak och Syrien genom att ta det taggtrådsstaket som visar gränsen, gå iväg med det och ställa det längre bort. Efter det säger dom "tack vare Gud, står vi nu här på gränsen mellan Irak och Syrien".
 
Jag vet inte vad det är i Vice News minidokumentärer om terrorgruppen ISIS, nu IS, som berör mig mest. Men mina tankar går framför allt till alla de barn som kollar på de vuxna och deras beteende, åkandes i stridsvagnar, gåendes med vapen. De ser huvuden sitta på stolpar mitt i staden, en mördad man som har blivit korsfäst så att alla kan se. Människor står med sina telefon och tar bilder. De ser vuxna män med vapen som talar om krig och att de måste döda alla "de otrogna". Att det är "vad Gud vill". Barn gör som vuxna gör. En liten kille blir frågad om han helst vill bli jihadist eller dö genom självmordsbombning. Som man alltid frågar barn, "vad vill du bli när du blir stor?". Astronaut eller dagisfröken? Forskare eller läkare? Jihadist eller självmordsbombare? Han svarar "jihadist". 
 
Med IS kan man hitta ett flertal klipp på folk som blir halshuggna. Detta på grund av att dom tycker om att dokumentera deras kaos och den skadan de åsamkar människor. Jag gjorde misstaget att själv se en av dem. För er som inte vet ger IS "de otrogna" tre val - konvertera till islam, betala jizya (kristen skatt) eller dö vid svärdet, något som också står i Koranen (Sahih Muslim 19:4294). Man får se en man i tingsrätten som talar om det här citatet precis så som det står. Han säger att man inte ska tillföra skada på någon som accepterar att konvertera eller betala skatt. I videon jag såg står en kristen man på knä och i hans ögon ser det ut som att han står framför djävulen själv. Något som jag tror att han faktiskt gör. Han väljer att konvertera till islam för att helt enkelt överleva. Han tror väl att han är räddad, att det snart är över. Men han har fel och det har även mannen i tingsrätten. IS spelar smutsigt. De säger att "du har inte bett som en muslim ska och därför ska du dö". Sedan ställer sig en man och börjar hugga av honom huvudet som att det är något alla gör varje dag, något lika enkelt som att äta en vanlig middag. 
 
De spelar på rädsla. Och om något alltid fungerar så är det just det. När jag skriver detta inlägg befinner sig flera tusentals familjer vid Sinjarberget på flykt från IS. Barn ligger och gråter, barn är skadade, barn har tappat bort sina föräldrar, mammor har tappat bort sina barn, deras barn kan vara mördade, deras man och pappa till barnen har också kommit bort i all panik när alla flydde eller kan vara mördad. 
 
"Att dö är inte det värsta, att vilja dö och inte kunna är värre".
 
Jag läste ett citat från en pojke som befinner sig i detta krig. Jag kommer inte ihåg hans exakta ålder, men det jag dock kommer ihåg är att han var för ung för att uttrycka sig på det sättet han gjorde. Han sa att han vill dö för att det är ett helvete att bara vänta och inte veta när byn blir attackerad, när IS kommer och vad som kommer hända när de väl gör det.
 
När man får se alla familjer på flykt förstår man vad ISIS utsätter tusentals folk, tusentals familjer, för, hur snabb och stor deras framgång har varit och vilket kaos de har fört med sig för varje steg de tagit. De sliter isär familjer och säger att det är Guds vilja. De totalt avrättar folk, män, framför deras fruar och barn. De tar småpojkar för att ha med dem i sin armé. De kidnappar flickor och tvingar dom konvertera till islam för att sedan kunna gifta sig med dem. De sliter småbarn från sina mammor och säger "vi tar hand om era barn åt er". 
 
Jag väljer att avsluta detta inlägg med ett citat från en film, The Kingdom, där ett lika hjärntvättat extremislamistiskt gäng utför en attack och självmordsbombning.
 
"What do you have to ask my boys about? What do you wanna ask them about? You wanna ask them about watching their mother bleed to death? ... My five-year-old boy, when I got home, had a box of bandages that he was trying to put his mothers mouth back on. Is this what Muhammad the Prophet.. Is this what Allah wants? Does Allah love your kids more than he loves mine? Does Allah love your wife more than he loves mine?"
 
Del 1 på Youtube. Ni kan hitta del 1-5 på Youtube genom att klicka på länkarna som finns i början av klippet.

Cause you're a sky full of stars